Vi på Grebys samarbetar med lokala leverantörer när det kommer till mat, dryck, kläder marknadsföring m.m.

Nedan kommer en presentation av dom:

 

Kräftorna fiskas av Grebbestads lokala fiskebåtar.

 

 

Räkorna & all färsk fisk köper vi från vårt systerbolag Grebbestad Fiskhandel. Dessa råvaror inhandlas via Smögens Fiskeauktion.

 

Vägg i vägg med Grebys ligger Grebbestad Bryggeri

SVERIGES ÄLDSTA MIKROBRYGGERI De bohuslänska skärgårdsvindarna sveper genom produktionen på Grebbestad Bryggeri, det äldsta och ett av Sveriges främsta mikrobryggerier. Alldeles invid havet med dess klippor av granit bryggs öl efter lokala traditioner i handgjorda kopparpannor. Med stort engagemang och kärlek till Bohuslän är verksamheten snarare en konstart och varje dryck är en upplevelse av...

  

 

 

Bröderna Klemming levererar färska Grebbestad ostron till Grebys varje vecka.

Allt arbete sker för hand från havet utanför Grebbestad på den svenska västkusten.
Man gallrar bort dom stora äldre ostronen som går till avsalu för att ge plats åt dom mindre.
Ett ostron tar minst sex år på sig att för att upp ordentligt och uppnå bästa klass. Dom växer i vårat rena A-klassade havsvatten allt detta ger dom den finaste kvaliteten och smaken i världen.
Allt detta ger den finaste kvaliteten i världen.

Dom plockar årligen ca 60000 ostron vilket motsvarar 6 ton. Ostron är känsliga,kräsna och behöver omvårdnad. Ostronets fiender är algblommning, sjöpungen, sjöstjärnor, konkurrensen från det japanska ostronet crassostrea gigas och i vissa fall musslor. Förstöring av bottnar genom fiske med släpredskap och muddring är också ödestigert.
Regelbunden skötsel krävs för att hålla ostronbestånden vid liv.

Från Grebbestad kommer världens finaste ostron som har blivit en specialitet för orten.
Bröderna Klemming blev licensierade ostronfiskare 2008 vilket krävs för att ta upp och sälja ostron.

Odlade ostron från Havstenssund

I Havstenssund, strax utanför Grebbestad arbetar Ulrika & Mattias med Sveriges första & för närvarande enda kommersiella ostronodling. Dom har ägnat många år att få fram en fungerande odlingsteknik. Deras mål är att främja ostron som hållbar och hälsosam mat från havet, samtidigt förbättra havsmiljön genom ostronets renande funktion. Havstenssunds Ostron har fått flera fina priser och utmärkelser.

 

 

Personalens kläder på Grebys kommer ifrån Pickles. 

Butikerna i Grebbestad är säsongsbutiker och har bara öppet på sommarhalvåret. År 1989 öppnade vi den lilla butiken i de gula husen på bryggan och där har den legat sen dess. 2014 öppnade dom ytterligare en butik med snarlikt koncept men med barnkläder som tillskott. Sortimentet i våra sommarbutiker är lite mer kustanpassat och vi har här både dam-, herr-, och barnkläder.

 

 

 

Vi köper våra trycksaker från Nordbloms i Hamburgsund

Nordbloms Trycksaker är ett mindre tryckeri med lång erfarenhet, där du alltid får snabb och personlig service.

Nordbloms Trycksaker producerar foldrar, broschyrer, visitkort, kuvert, mappar, foldrar, broschyrer, flygblad, adressering, affischer, skyltar, roll-ups, vepor, tryck på presenningsväv, vykort, insättning av öljetter, konturskärning och textskärning i vinyl och printad media som till exempel bildekor, båtnamn, stripes etc.

Dom kan även hjälpa till med framställning av tryckoriginal/logos och adresserad kuvertering.

 

 

Fotografier Robert Dahlberg

www.robertdahlberg.com

 

Frukostsamarbete med Sjögrens i backen 

Våra hotellgäster äter sin frukost på café Sjögrens i backen. Vi köper även färskt bröd och får bröllopstårtorna levererade från Kicki på Sjögrens.

 

 

 Havtornen kommer från Widén Gården i Tanumshede

Wideum Garden har rötterna i norra Bohuslän. Närmare bestämt i Edsvik norr om Grebbestad, nära det mäktiga naturreservatet Tjurpannan. 
Wideum Garden är resultatet av ett ett flerårigt engagemang, studier och tro på att göra det omöjliga möjligt. Grundades hösten 2003 av två systrar från Edsvik. 

 

 

 

Mejeri produkter från Greby Mejeri

Gårdsmejeri och gårdsbutik med närproducerade varor. 

 

Go To Top